TOP 5. Bestemmingen voor solo-reizigers!

TOP 5. Bestemmingen voor solo-reizigers!


Voel jij ook al eens de behoefte opborrelen om het alledaagse leven de rug toe te keren? Geen betere manier om tot jezelf te komen dan er solo op uit te trekken! Dé perfecte manier om je batterijen opnieuw op te laden en jezelf een gezonde portie me-time te schenken. Als solo reizen iets voor jou is, dan zullen deze veilige en adembenemend mooie uithoeken van de wereld je zeker niet ontgoochelen! Dit zijn de TOP 5 bestemmingen voor solo-reizigers.1. Thailand


Het zou geen verassing mogen zijn dat het land van de glimlach de hoofdvogel afschiet. Dit magische backpack paradijs heeft heel wat verborgen troeven, en is bovendien dé ideale plek voor solo-reizigers. Waarom? Thailand is betaalbaar, veilig en adembenemend mooi!

Reizigers die denken dat je hier niet veilig kan reizen, zitten er volledig naast. De lokale bevolking is er héél behulpzaam en het is er bovendien heerlijk vertoeven aan de magische zandstranden. En laten we heel eerlijk zijn, Thailand is spotgoedkoop! Je betaalt nog geen 2,50 euro (70 THB) voor een Thaïs gerecht met frisdrank en 30 euro (1000 THB) voor een 4-sterrenhotel inclusief ontbijtbuffet.


Lees ook: De ultieme reisgids voor een rondreis door Thailand

En als je dan toch in Thailand bent, vink dan zeker ook Bali af op je verlanglijstje. Dit iets wat “luxueuzere” eiland is ideaal als je even nood hebt aan magische stranden, prachtige tempels en koraalblauwe zee. Dé ultieme hotspot om je Instagram feed op te fleuren met leuke foto’s waarvan al je volgers versteld zullen staan.  

2. Australië


Het land Down Under is gekend voor zijn laid-back levensstijl en na Thailand het best ingesteld op reizigers die alleen reizen. Goedkope en leuke backpack hostels, veilige en betrouwbare transportmogelijkheden en honderden hotels, bars en boerderijen waar je een centje kan bijverdienen.


Het land Down Under is gekend voor zijn laid-back levensstijl en na Thailand het best ingesteld op reizigers die alleen reizenAustralië is niet bij de deur, daarom willen veel reizigers er langer dan een week blijven. Aangezien het land Down Under veel verborgen troeven bezit, opteren veel reizigers voor een Working Travel Holiday. Met dit officieel document kunnen ze hier minstens een jaar werken en rondtrekken. 
3. Spanje


Wil je toch wat dichter bij huis blijven? Dan staat Spanje zonder twijfel op nummer 3 in onze lijst. Soms kan je met low-cost vliegtuigmaatschappijen al voor 50 euro naar Spanje reizen, afhankelijk van het seizoen. Spanje trekt ook heel wat studenten aan die daar enkele maanden studeren. Je zal hier dus sowieso reisgenoten leren kennen die samen met jou willen genieten van the good Spanish life onder de bijna-altijd-schijnende Spaanse zon. Paella, tequilla, vamos a la playa!

 4. Japan


Japan is een van de mooiste, veiligste en best georganiseerde landen op ons lijstje. Bovendien steekt Japan er op cultureel vlak met kop en schouders bovenuit, en je kan er al even proeven van de nieuwste technologische snufjes”

De taal vormt af en toe een barrière, aangezien de bevolking het Engels niet zo goed beheerst. Dan kan de communicatie met een hotel- of hostelmedewerker al eens stroef verlopen. Maar ook daar is een oplossing voor; gebruik een vertaalapp of gebaren om duidelijk te maken wat je wilt.

 

Japan steekt er op cultureel vlak met kop en schouders bovenuit, en je kan er al even proeven van de nieuwste technologische snufjes

 

Ook het transportsysteem is hier heel indrukwekkend. Je zal je – in tegenstelling tot de NMBS – nooit druk moeten maken of je trein op tijd komt. Het vervoer is hier heel punctueel en je kan hier gemakkelijk van de ene naar de andere stad doorreizen! Als je hier alleen reist, is het misschien een leuk idee te overnachten in een capsulehotel. Dit hotel lijkt op een hostel, maar hier wordt je persoonlijke ruimte wel gerespecteerd – je bed is wel kleiner.
5. Peru


Als Zuid-Amerika je hart heeft veroverd, dan raad ik je steevast Peru aan! Hier kom je in aanraking met verschillende culturen, lekker eten en bovenal de prachtige fauna en flora. De iconische plekken zoals Rainbow Mountain, Huacachina, de Peruaanse Amazone, de Inca Trail en vele andere wandelpaden zullen je van je sokken blazen.

Peru verwelkomt backpackers met open armen, en is heel goed aangepast aan de “backpacking” levensstijl. Je ontmoet er gemakkelijk andere backpackers, een fluitje van een cent dus om vriendschappen te sluiten voor het leven! Mijn grootste advies voor jou is dat je een beetje Spaans leert, verwacht niet dat de lokale bevolking Engels kent.
P.S.: Ben jij een doorgewinterd solo-reiziger en ontbreekt er volgens jou nog een leuke plaats op onze lijst? Vertel het ons zeker in een reactie! 

Lees ook

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.