Travel hack! Met deze 6 tips geniet je ook in “economy class” optimaal van je vlucht


Reizen vinden we heerlijk, maar veel reizigers kijken op tegen een lange vlucht. We dromen allemaal van een retourtje in first class! De volledige vlucht languit in onze vliegtuigstoel hangen, of genieten van een cocktail in de bar van het vliegtuig, hemels! Maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan, die we niet allemaal bereid zijn te betalen. Dan maar kleine zitjes, beperkte beenruimte en kant-en-klare maaltijden. No worries. Met deze 6 tips geniet je ook in “economy class” optimaal van je vlucht!

 


Met deze 6 tips geniet je in economy class optimaal van je vlucht!

 

1. Maak je eigen maaltijd klaar


Gedaan met die peperdure, kant-en-klare maaltijden die we in “economy class” geserveerd krijgen. Bespaar geld én blijf gezond door je eigen reismaaltijd in elkaar te knutselen. Je zal dit natuurlijk wel op voorhand moeten inplannen, maar het is veel gezonder, én lekkerder om je eigen voedsel mee te nemen op het vliegtuig. Bovendien spaar je nog een aantal euro’s uit! De ideale manier om in “economy class” te genieten van je vlucht!

 

boterham, tomaat, kippewit, sla

 

TIP: Je producten blijven langer vers als je ze voor je vlucht nog even invriest. Als je bijvoorbeeld een broodje gezond hebt gemaakt, vries dat dan even in voor vertrek. Wanneer je het broodje openmaakt aan boord, zal het niet stinken of doorweekt zijn. Niets zo lekker als een zelfgemaakt broodje, toch?
2. Boek een zetel aan de nooduitgang


De keuze van je stoel, zeker voor lange vluchten, is enorm belangrijk. Misschien weten jullie dit al, maar als je een vliegtuigstoel uitkiest aan de nooduitgang, heb je veel meer beenruimte. Vaak zijn deze zetels nog beschikbaar wanneer je je ticket boekt (waarom mensen hier niet willen zitten, snap ik ook niet, maar ik vind het alvast de moeite!)

De beste plaatsen vind je natuurlijk vooraan in het vliegtuig. Als je de kans hebt, opteer dan zeker voor een stoel helemaal vooraan. Daar krijg je bijna evenveel beenruimte als in business class, maar betaal je slechts voor economy. Helaas zijn deze zetels het snelst uitverkocht, of worden deze vrijgehouden voor oudere mensen, of mensen met een beperking. Maar je weet natuurlijk nooit!

 

Als je de kans hebt, opteer dan zeker voor een stoel helemaal vooraan. Daar krijg je bijna evenveel beenruimte als in business class, maar betaal je slechts voor economy

 


TIP: Toch niet die éne stoel kunnen strikken? Vaak blijven er ook heel wat zitplaatsen beschikbaar op het vliegtuig. Heb je toevallig een plaats gespot vooraan of aan de nooduitgang die nog niet bezet is, vraag dan zeker aan het cabinepersoneel of je van plaats mag ruilen. Als de steward of stewardess goed geluimd is, zal ze jou zelf helpen met je bagage en dergelijke.

 


3. Draag een warme, knusse jogging

Comfortabele kledij speelt een grote rol als je optimaal wil genieten van je vlucht in “economy class”. Last-minute je outfit uitkiezen voor je het vliegtuig opstapt, is dus not done! Stel op voorhand je outfit samen en kies vooral voor kledingstukken die je gemakkelijk aan- en uit kan trekken, zowel voor, tijdens als na de vlucht.


Lees ook: TOP 5. Bestemmingen voor solo-reizigers

 

Vergeet ook niet dat je vliegtuig vertraging kan hebben, of er soms een lange tussenlanding wordt ingepland. Als je dan net op reis bent geweest in een land waar het 40 graden was, en je opnieuw naar koudere oorden vliegt, is het essentieel dat je warme kledij dichtbij hebt.

Wij verkiezen een jogging of trainingspak en sneakers. Met deze zal je erg comfortabel zitten, en het geeft je bovendien dat knusse huisgevoel net zoals je op een koude winterdag in pyjama voor de buis ligt. Heerlijk, toch?!
4. Neem een deken en slaapkussen mee


We kunnen er niet omheen, maar 9 op de 10 is het bijzonder koud in het vliegtuig omdat de airco heel erg hoog staat. En als jij nu net die ene persoon bent die het heel snel koud heeft (ja, zoals mij haha), dan zal je je snel storen aan de airco in het vliegtuig. Neem daarom altijd een deken mee dat je gemakkelijk kan opvouwen. 


vliegtuig, persoon, slaapkussen, slaapmasker

 

Als je van plan bent om te slapen op het vliegtuig, neem je best een slaapkussen mee. Tegenwoordig bestaan er erg comfortabele slaapkussens waarmee je gegarandeerd uren zal wegdromen in je vliegtuigzetel!

 

 

5. Steek een extra paar sokken in je handbagage


Niets zo comfortabel als even onze schoenen kunnen uittrekken tijdens een lange vlucht. Maar de andere reizigers zullen het natuurlijk niet waarderen als je sokken stinken naar zure augurken. De gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je voeten niet stinken in het vliegtuig, is door een extra paar sokken mee te nemen.

Tip: Als je het risico op adertrombose wil vermijden tijdens je vlucht, neem je best een paar compressiekousen meeTIP:
Als je het risico op adertrombose wil vermijden tijdens je vlucht, neem je best een paar compressiekousen mee.
Hoewel deze vooral effectief zijn op langeafstandsvluchten wanneer het risico op adertrombose hoger is, kan het ook geen kwaad om ze te dragen tijdens korte vluchten. Beter voorkomen dan genezen!

 

 

6. Zet een slaapmasker op voor zoete dromen

Eens je comfortabel in je stoel zit, het warm hebt en geen risico loopt op zwellingen, is het hoog tijd om een hoop slaap in te halen (het vliegtuig is daar de perfecte plaats voor).

Maar velen storen zich aan het zonlicht dat door de raampjes van het vliegtuig naar binnen valt, of de cabineverlichting die ’s nachts blijft schijnen. In dat geval is een slaapmasker dé oplossing. Op veel vluchten krijg je zo’n slaapmasker tegenwoordig al gratis aangeboden (meestal in first class en business class), maar dat weet je natuurlijk nooit op voorhand.P.S.: Wat doe jij om je vlucht in “economy class” zo aangenaam mogelijk te maken? Heb jij nog andere tips? Laat het ons gerust weten in een reactie, we zijn benieuwd!

Lees ook

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.