8 tips ’n tricks om low budget te reizen

Veel mensen denken dat reizen peperduur is. Van dure vliegtickets tot luxueuze accommodaties en prijzige restaurants… Toch wil ik jullie laten zien dat de wereld rondreizen geen fortuin hoeft te kosten – en eigenlijk iedereen op reis kan, als je het maar slim genoeg aanpakt. Zet jullie schrap voor mijn 8 tips ’n tricks om low budget te reizen!

Hier mijn 8 tips ’n tricks om low budget te reizen!

#1 Plan je reis

Hoewel velen het avontuur willen opzoeken en hun reis niet graag vooraf plannen, kan het je toch heel wat onvoorziene kosten uitsparen als je je reis op voorhand plant. Boek je vliegtickets en accommodatie voldoende op voorhand en stippel uit wat je allemaal wilt bezoeken. Zo zal je veel geld uitsparen en bovendien op het gemak aan je reis beginnen. Als je alles op voorhand plant, kan je al een ruwe schatting maken van de kosten – en zal je gemakkelijker onverwachte kosten kunnen vermijden.

#2 Vertrek buiten het seizoen

Je houdt er best rekening mee dat je meer geld zal betalen wanneer je op reis gaat in het hoogseizoen en tijdens de schoolvakanties. Je zal merken dat de kosten van vliegtickets en accommodatie de pan uitreizen. Het hoogseizoen verschilt per bestemming. Daarom zoek je best even op welke tijd van het jaar het beste is om de bestemming te bezoeken die jij verkiest. Je zal zowel geld uitsparen als de drukte vermijden (dubbele winst, dus!)

Je houdt er best rekening mee dat je meer geld zal betalen wanneer je op reis gaat in het hoogseizoen en tijdens de schoolvakanties.

#3 Boek je vliegtickets ruim op voorhand

De prijzen van vliegtickets en accommodatie stijgen aanzienlijk naarmate je reis dichterbij komt. Daarom is het zo belangrijk je tickets ruim op voorhand te kopen.


TIP. Wanneer je op zoek bent naar vliegtickets, surf je best in een incognito-venster. Dit komt omdat websites kunnen volgen in welke vlucht jij geïnteresseerd bent. Telkens je opnieuw die vlucht bekijkt, zal de prijs stijgen. Surf daarom best incognito en zet alle cookies uit, zo kan een website niet volgen wat jij van plan bent.

Wil jij goedkope vliegtickets strikken? Lees dan zeker dit artikel!

#4 Vergelijk voldoende accommodaties

Eén van de grootste uitdagingen tijdens het reizen, is een goedkope accommodatie vinden. Niemand wil al zijn geld verkwisten aan een dure slaapplaats – maar toch willen we soms een beetje luxe of voldoende comfort. Vergelijk daarom voldoende accommodaties online. De beste optie is natuurlijk couchsurfing (gratis bij iemand verblijven die zijn huis openstelt) of een hostel.

TIP. Download zeker de app Hostelworld als jij een fervente reiziger bent. Hiermee zal je heel wat geld uitsparen, leuke slaapplaatsen vinden en bovendien heel wat leuke mensen leren kennen.

#5 Koop je reisbenodigdheden op voorhand

Koop de belangrijkste spullen die je nodig hebt op reis best op voorhand. Zo hoef je hier geld aan uit te geven op reis. Controleer ook even het weer voor de bestemming die je hebt uitgekozen. Zo ben je zeker dat je de juiste spullen hebt ingepakt. Je zal op reis misschien wel een leuke souvenirwinkel of een groot shoppingscenter tegenkomen waar je je volledig kunt laten gaan, maar toch is het slim om op voorhand al het nodige te kopen.

#6 Gebruik het openbaar vervoer

Als je naar meerdere landen reist die dicht bij elkaar liggen, kan je overwegen om de bus of trein te nemen in plaats van het vliegtuig. Als je met het vliegtuig reist, kan je bovendien ook besparen door in het land waar je naartoe reist het openbaar vervoer te gebruiken.

#7 Denk na over hoeveel je uitgeeft aan eten

Eten kan duur zijn, vooral als je elke dag op restaurant gaat! Goedkopere alternatieven zijn afhaalmaaltijden, voeding uit de supermarkt en maaltijden uit lokale marktjes. Een ander goed alternatief is street food. Dit is waarschijnlijk een van mijn favoriete opties als je minder wilt uitgeven aan voeding, maar nog steeds de lokale keuken van een land wilt proeven.

Een ander goed alternatief is street food. Dit is waarschijnlijk een van mijn favoriete opties als je minder wilt uitgeven aan voeding, maar nog steeds de lokale keuken van een land wilt proeven.

TIP. Zorg ervoor dat je controleert of het hotel of de hostels die je hebt geboekt gratis ontbijt/maaltijden aanbieden.

#8 Kies een ‘Working Holiday’ bestemming

Een Working Holiday is de perfecte optie als je een land voor langere tijd wilt bezoeken. Je verdient geld om je kosten te dekken en te besparen tijdens het reizen. Australië, Canada en Nieuww Zeeland zijn slechts een paar voorbeelden waar je kan reizen en werken met een Working Holiday Visum.

Wanneer je low budget reist, betekent dit niet dat je geen lange exotische reis kunt maken. Er bestaan heel wat geweldige bestemmingen waar je een tijdje kunt rondreizen zonder al je geld te verkwisten. Wil jij goedkoop een rondreis maken door Thailand? Lees dan zeker onze ultieme reisgids voor een rondreis door Thailand.

Hopelijk waren deze tips nuttig. Ken jij nog enkele goede tips ’n tricks waarmee je low budget kan reizen? Laat het ons dan zeker weten in een reactie!

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.