Londen bezoeken tijdens Kerstmis? Dit zijn de leukste avondactiviteiten

Als je mij een beetje  kent, zal je wel weten dat ik Kerstmis absoluut te gek vind! Wat is er dan ook niet leuk aan te vinden? Leuke kerstmarktjes, sfeervolle kerstverlichting, warme glühwein en zo veel meer… Ben jij in de toekomst van plan om Kerstmis te vieren in Londen, maar weet je nog niet wat je ’s avonds allemaal wilt gaan doen? Dan zijn hier alvast de leukste avondactiviteiten in Londen tijdens Kerstmis. Ho ho ho ho!

Dit zijn de leukste avondactiviteiten in London tijdens Kerstmis

Ga schaatsen op de schaatsbaan van het Somerset House


Voor de sportliefhebbers onder ons mag een rondje schaatsen op de ijsbaan bij  Somserset House zeker niet ontbreken op het lijstje. Ikzelf vind schaatsen heerlijk! Het feit dat je dit in Londen kunt doen – omringd door een prachtig decor en leuke belichting – maakt de belevenis nog zoveel specialer (geloof mij, dit wil je zeker eens doen). Als je beslist om je ’s avonds op het ijs te wagen, kan je hier helemaal los gaan op de deuntjes van een plaatselijke DJ.

Bovendien zijn er nog een aantal andere populaire schaatsbanen waar je even de beentjes kan strekken, zoals deze aan de Tower of London, in Hyde Park of bij het Museum for Natural History. Ook in de twee grote winkelcentra van Westfield in Londen kan je schaatsen.

Bezoek Winter Wonderland in Hyde Park


In Londen zal je tijdens Kerstmis de ene kerstmarkt na de andere voorbijwandelen. Eentje dat je absoluut moet bezoeken, is het Winter Wonderland in Hyde Park. Dat is de grootste, en bekendste kerstmarkt in Londen – en dus zeker de moeite waard. Voor alle attracties op de kermis moet je betalen met vouchers die je kunt kopen aan de kassa. Reserveren kan niet en is ook niet nodig – enkel voor de schaatsbaan moet je minimaal een dag op voorhand reserveren.

Als je het liever wat rustiger aandoet – en de drukte wat wilt vermijden – dan zijn het Winterfestival in het centrum van Southbank en de Greenwich Christmas Market de ideale keuze.

Geniet van een leuke kerstfilm in de Luna Winter Cinema


Het is heel verleidelijk om ’s avonds op je hotelkamer te blijven, jezelf onder een dikke stapel dekens te verstoppen en alle kerstmisklassiekers te bingewatchen. Niet doen! Er zijn zoveel leukere alternatieven – zoals genieten van een leuke kerstfilm in de Luna Winter Cinema. Het perfecte excuus om de leukste kerstfilms te zien. In de Luna Winter Cinema spelen ze alle klassiekers: van Home Alone tot Elf en Love Actually.

Wandel tussen de kerstverlichting in Oxford en Regent Street


Niets gezelliger dan wandelen door de straten van Londen, die prachtig versierd zijn met kerstverlichting. Uiteraard zijn Oxford Street en Regent Street de gezelligste – dit zijn twee van Londens meeste bezochte straten. Bezoek Oxford Street, Regent’s Street, Carnaby Street, Covent Garden, Seven Dials en Bond Street om te beginnen, en ga daarna naar de Kew Gardens, om te genieten van een prachtig lichtspektakel.

Laat je omverblazen door het lichtspektakel in de Kew Gardens


Kew Gardens is het hele jaar door een van de mooist verlichte plekjes in Londen, maar tijdens Kerstmis trekken ze echt alle registers open. Je kan er genieten vaan een duizelingwekkend lichtspektakel, dat elk jaar beter wordt. Het uitgestrekte terrein van de Royal Botanic Gardens wordt verlicht door meer dan 1 miljoen lampen. Met andere woorden, tijdens Kerstmis worden de tuinen omgetoverd tot een magische plaats.

Praktische tips om het beste te halen uit je trip in Londen tijdens Kerstmis

  1. Probeer zoveel mogelijk gratis activiteiten uit
    Londen kan een peperdure stad zijn – maar éen van mijn favoriete dingen aan Kerstmis in Londen is dat je een heleboel gratis activiteiten kan uitproberen. Wandelen tussen de leuke kerstverlichting of genieten van een leuke kerstshow in Hyde Park. Dit betekent dat je jouw zuurverdiende centjes kunt bewaren voor lekker eten en heerlijke cocktails!

  2. Boek op voorhand je tickets voor populaire attracties
    Om even heel eerlijk te zijn… je bent niet de enige die het geniale idee had om tijdens Kerstmis Londen te bezoeken. Zorg er dus voor dat je ‘ruim’ op voorhand tickets boekt voor een aantal van de populairste attracties die je wilt bezoeken – het lichtspektakel in Kew Gardens is daar zeker éen van – om teleurstelling te voorkomen en met huilende kinderen huiswaarts te keren.

  3.  Kleed je warm aan & werk in laagjes
    Ookal dalen de temperaturen in Londen tijdens Kerstmis meestal niet onder het vriespunt, toch is het belangrijk dat je je warm aankleedt. Werk hiervoor in laagjes – meer dunne kleren onder elkaar zal effectiever zijn dan 1 dikke trui. Het klinkt misschien logisch, maar zorg zeker dat je een muts, sjaal en handschoenen meehebt. Misschien heb jij nooit koude handen, maar als je wilt schaatsen tijdens je bezoek aan Londen zal je zeker handschoenen nodig hebben!


Dit waren ze dan, de leukste avondactiviteiten voor je trip naar Londen tijdens de kerstdagen! Geniet van de gezellige kerstmarktjes, drink je warm met een lekker glas glühwein – en voor alle lezers: “Merry Christmas!

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.